با این حال نتایج برخی از پژوهش ها نشان می دهد که این بیماران به دو گروه غذایی نیاز بیشتری دارند، اسیدهای چرب نیاز و آنتی اکسیدان ها:
1- اسیدهای چرب
اسیدهای چرب، بیماری هایی هستند که بدن به تنهایی قادر به تولید آن ها نیستند، اما برای سالم ماندن به آن ها نیاز دارند.
یکی از پر مصرف ترین اسیدهای چرب اسیدهای چرب اسیدلینولیک می باشد که به آن امگا 6گفته می شود، یک گروه دیگر از این اسیدهای چرب نیاز امگا 3می باشد که در روغن ماهی و دانه کتان وجود دارد.
نتایج پژوهشی حاوی این اسیدهای چرب است که دارای خواص ضد عفونی کننده هستند و به بهبود داروهای ضد عفونی کننده به ام، اس کمک می کنند، برای همین لازم است مواد غذایی حاوی امگا 3 مانند ماهی ساردین، روغن آزاد، روغن کانولا، گردو، جوانه گندم، روغن ماهی و دانه کتان. زمینی، روغن ذرت و روغن آفتاب گردان در برنامه غذایی مبتلایان به این بیماری گنجانده شود.
2- آنتی اکسیدان ها
فرآیندهای شیمیایی که در بدن انرژی تولید می کنند برای انجام وظیفه خود دست به دامان اسیدهای چرب می شوند. این فرآیندها در عین حال باعث تولید عناصری می شوند که رادیکال های آزاد نامیده می شوند. رادیکلهای آزاد همچنین برای اثر قرار گرفتن در معرض اشعه های ماورای بنفش و شهرها نیز تولید می شوند. این مولکولها مضر به بافتهای سلولی آسیب میرسانند و این بین ملین نیز از این آسیبها در امان نمی ماند.
رژیم غذای مناسب برای بیماران ام، اسی که در دوره تعلیم و بهبود یابنده، همان است که به بقیه توصیه می شود. این افراد باید میزان مصرف اسیدهای چرب، آنتیاکسیدانها، اسید فولیک و ویتامین B12 را بالا ببرند و در عین حال به سلامت مزاج خود بسیار زیاد بدهند.
مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدانها
ویتامین E: این ویتامین یکی از آنتی اکسیدانهای قوی می شود که در مارگارین،کره و میوه های خشک وجود دارد.
ویتامین C: یکی از ویتامین های محلول در آب و در میوه های تازه و سبزی ها یافت می شود.
ویتامین A: این ویتامین مانند بتا کاروتن در جگر، میوه های تازه سبزی ها بخصوص سبریهای
نارنجی رنگ وجود دارد.
سلنیوم: یکی از مواد معدنی ضروری است که در ماهی، پنیر، گوشت و غلات وجود دارد.
چند توصیه مهم!
– از روغن های اشباع نشده مانند روغن آفتابگردان استفاده کنید.
– یک مرتبه مصرف کنید. بهترین روش این است که در هفته 2مرتبه میل کنید.
– از محصولات لبنی کم چرب و نیم چرب استفاده کنید.
– مصرف مرغ و گوشتهای کم چرب را در اولویت قرار دهید.
– روزانه پنج واحد میوه و سبزیجات تازه میل کنید و از مصرفی های دارای برگ سبز غافل نشوید.
– از مصرف سس های چرب و سایر مواد غذایی حاوی حیوانات خانگی اشباع شده بپرهیزید.
– از مصرف بیسکویت، شکلات و خامه به خاطر وجود وزن و قند زیاد بپرهیزید.
– مصرف قهوه، کولا و مواد غذایی خوراکی مانند بادمجان،مخمرها و … توصیه نمی شود.
– با روغن زیتون آشپزی کنید از روش بخارپز یا آب پز برای پخت غذاهایتان استفاده کنید.
– برای صبحانه به جای مصرف غلات از نان استفاده کنید.
– روزانه 1.5 تا 2 لیتر آب بنوشید از مصرف دوزهای بیش از مکمل غذایی بپرهیزید و قبل از هر مکملی با پزشکان آن را بررسی کنید.
رژیم غذایی برای پیشرفت در مرحله مزمن و ام اس قرار دارند
بیمارانی که در مرحله مزمن باید رژیم غذایی شان را با نیازهای شخصیشان انجام دهند
تنظیم کننده. در این مرحله ممکن است اضافه وزن مشکلاتی را بیاورد زیرا تحمیل این داروها کم میشود و بیشتر احساس میکند و میافزاید. کاهش وزن زیاد زمینه ساز مشکلات بیشتر مانند افزایش خطریم به دیابت وباری های قلبی می شود.
مصرف محصولات لبنی کم چرب نوشیدنی های کم مصرف و پرهیز از مصرف الکل به این دارو کمک می کند.
بیشتر بیماران مبتلا به ام اس در مرحله مزمن و پیشرفته از کاهش وزن رنج می برند و این وضعیت می تواند از سستی دستگاه، اسپاسم، آسیب، ضعف، عملکرد ذهنی، ضعف سیستم ایمنی بدن، آسیب یا کم خونی ناشی شود. مشکل کاهش، ضعف بینایی و تحرک،کارهای معمولی خرید و آشپزی را این افراد مشکل می کنند. برخی از مشکلات جسمی در زمان خوردن غذا مانند لرزش یا درمان مدت زمان صرف غذا را کوتاه می کند. بیاشتهایی در بین این افراد شایع است و برخی از مشکلات روحی، روانی، میتواند باعث کاهش وزن و لاغری این افراد شود، زیرا این افراد تحت مراقبت متخصص تغذیه هستند.
چند توصیه
– تعداد وعده ها را بیشتر و حجم غذا را کم کنند.
– از پودر شیر بدون استفاده از برنامه غذایی سر شار از انرژی باشد.
– از روغن های گیاهی، آجیل، کره بادام زمینی استفاده می کنند.
مشکل بلعیدن و جویدن در بیماران ام اس
اختلالات گفتاری در مبتلایان به بیماری ام اس معمولا با مشکل بلعیدن یا جویدن همراه می شود. سرفه، خطر خفگی در حین صرف غذا و غذاهای متعدد در منطقه سینه از علایم دیگر مشکل بلعیدن و جو می باشد، در این صورت باید یک برنامه غذایی با مواد غذایی آسیاب شده یا پوره در پیش گرفته شود و از آن جا که این غذای معمولی است و نمی تواند بیمار دچار کاهش وزن شود.
خدمات سئو (SEO) بهینهسازی موتورهای جستجو به شما کمک میکند تا وبسایتتان در نتایج جستجوی گوگل و دیگر موتورهای جستجو رتبه بالاتری کسب کند.
دیجیتال برندینگ به معنای ایجاد یک برند قوی و متمایز در فضای دیجیتال برای شرکت یا محصولی خاص است. این فرآیند شامل استفاده از روشها و استراتژیهای دیجیتال برای ساخت و تقویت برند میشود.
طراحی سایت برای شرکتها و بیزینسها میتواند به شما کمک کند تا حضور آنلاین قویتری داشته باشید و مشتریان بیشتری جذب کنید. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ