رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از سرطان سینه

رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از سرطان سینه

دکتر عطاءالله رسولی
دکتر عطاءالله رسولی
اهواز
سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان است... به عنوان مثال، از هر 8 زن تنها در ایالات متحده، 1 نفر و در ایران هر 40 دقیقه یک زن به سرطان سینه مبتلا می شوند... آسیب DNA و جهش های ژنتیکی ممکن است باعث این بیماری شود... به ارث بردن ژن های خاصی مانند BRCA1 و BRCA2 ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد، سبک زندگی و افزایش وزن را افزایش دهد. از جمله سرطان سینه.. در این مقاله قصد داریم رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از سرطان سینه را شرح دهیم. عوامل زیادی در ارتباط با سرطان سینه وجود دارد... اگرچه خوردن یک رژیم غذایی سالم خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و بر سلامت کلی شما تأثیر می‌گذارد، اما تنها بخشی از معمای سلامتی است... حتی با داشتن یک رژیم غذایی سالم، غربالگری منظم پستان مهم است... با این حال، تشخیص زودهنگام نقش مهمی در درمان این بیماری دارد... علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که برخی غذاها خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهند.
**نقش رژیم غذایی در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه** تحقیقات نشان داده است که سبک زندگی نقش مهمی در سرطان سینه دارد... عواملی مانند - مصرف الکل - قرار گرفتن در معرض استروژن های محیطی - مصرف تنباکو - رژیم های غربی (که شامل غذاهای فرآوری شده است) خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد... از سوی دیگر، رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از روغن زیتون، میوه ها، سبزیجات و ماهی این احتمال را کاهش می دهد. به طور کلی، غذاهای زیر نقش مهمی در حفظ رژیم غذایی سالم و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان سینه دارند. - محصولات مبتنی بر سویا - انواع سبزیجات و میوه ها - غذاهای غنی از ویتامین D و سایر ویتامین ها - غذاها و ادویه هایی که خاصیت ضدالتهابی دارند - شیر و محصولات لبنی کم چرب - غذاهای غنی از فیبر مانند غلات کامل و حبوبات. - غذاهای گیاهی را بکارید که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات روی فیبر غذایی و تاثیر آن بر سرطان سینه نشان می دهد که فیبر خاصیت ضد سرطانی دارد. استروژن اضافی عاملی در ایجاد و گسترش برخی از انواع سرطان است. خوردن غذاهای غنی از فیبر به تسریع این روند و از بین بردن استروژن کمک می کند. فیبر همچنین به سیستم گوارشی و دفع منظم مواد زائد از جمله استروژن کمک می کند. میوه ها و سبزیجات، غلات و حبوبات سرشار از فیبر هستند و مهمترین عامل ضد سرطان را دارند که یک آنتی اکسیدان است... بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E... آنتی اکسیدان ها تعداد رادیکال های آزاد (مواد زائدی که بدن به طور طبیعی تولید می کند) را کاهش می دهند. ### **مواد مغذی که خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهند** #### **سبزیجات برگ سبز** کلم، اسفناج و کاهو نمونه هایی از این نوع سبزیجات هستند. سبزیجات با برگ تیره سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی از جمله بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین هستند که خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهند.. مطالعه ای روی 7000 نفر نشان داد که زنانی که سطوح بالاتری از کاروتنوئیدها در خون خود دارند، نسبت به زنانی که سطوح پایین تری از کاروتنوئید دارند، بسیار کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.
درد پس از جراحی سرطان سینه
علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که سطوح بالای فولات (ویتامین B موجود در سبزیجات برگ سبز) از زنان در برابر سرطان سینه محافظت می‌کند. #### **ترکیبات** ترکیبات غنی از ترکیباتی هستند که از ما در برابر سرطان سینه محافظت می کنند (ترکیباتی مانند ویتامین C، فولات و کاروتنوئیدهایی مانند بتا کریپتوسانتین و بتاکاروتن و همچنین آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی مانند کورستین، هسپرتین و نارینگین)... این غذاها دارای اثرات ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد سرطانی قابل توجهی هستند. بروز سرطان. مطالعه بر روی بیش از 8000 نفر نشان داد که مصرف زیاد مرکبات خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 10% کاهش می دهد. #### **ماهی چرب** ماهی‌های چرب، از جمله سالمون و ساردین، سرشار از امگا 3 و سلنیوم هستند و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ماده بازدارنده، اثرات ضد سرطانی دارند. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف ماهی‌های چرب خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بیست و شش مطالعه روی 883000 نفر نشان دادند که مصرف غذاهای غنی از سرطان سینه را کاهش می‌دهد. 14%. تعادل مصرف امگا 3 و امگا 6 خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. می توانید با مصرف بیشتر ماهی های چرب و آجیل و روغن های سالم (مانند روغن زیتون و روغن آووکادو)، و همچنین روغن های تصفیه شده کمتر، این را متعادل کنید. #### **توت** مصرف منظم انواع توت ها مانند توت فرنگی، شاه توت و زغال اخته برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان سینه مفید است.. توت ها حاوی فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها هستند که ثابت شده است که در جلوگیری از آسیب سلولی و رشد و گسترش سلول های سرطانی مفید هستند. #### **غذاهای تخمیر شده** غذاهای تخمیری مانند ماست و کفیر حاوی پروبیوتیک هایی هستند که از ما در برابر سرطان سینه محافظت می کنند. بررسی مطالعات انجام شده در مورد ارتباط بین مصرف لبنیات و سرطان سینه به این نتیجه رسیده است که مصرف این مواد با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. همچنین مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که تأثیر برخی از غذاهای تخمیر شده در کاهش خطر سرطان سینه در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد. سیستم. #### **سبزیجات آلیوم** سیر، پیاز و تره فرنگی خانواده ای از سبزیجات آلیوم هستند که سرشار از مواد مغذی هستند (مانند ترکیبات ارگانوسولفور، آنتی اکسیدان های فلاونوئید و ویتامین C). این مواد می توانند خواص فوق العاده ای در پیشگیری از سرطان داشته باشند. از سینه محافظت می کند. #### **سبزیجات خانواده کلم** سبزیجات کلم مانند گل کلم، کلم پیچ و کلم بروکلی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهند. سبزیجات کلم حاوی گلوکوزینولات هستند که بدن انسان آنها را به مولکول هایی به نام ایزوتیوسیانات تبدیل می کند که دارای خواص ضد سرطانی قوی هستند. همچنین، مطالعه ای بر روی 1493 زن نشان می دهد که مصرف زیاد سبزیجات چلیپایی در کاهش خطر سرطان سینه موثر است.
تشخیص سرطان سینه با آزمایش خون
#### **ادویه ها و سبزیجات معطر** ادویه ها و سبزیجات معطر (مانند جعفری، رزماری، پونه کوهی، آویشن، زردچوبه، کاری و زنجبیل) در پیشگیری از سرطان سینه مفید هستند. این ادویه ها و سبزیجات حاوی ویتامین ها، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های پلی فنل هستند.. به عنوان مثال، پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان های کارواکرول و رزمارینیک اسید است که طبق مطالعات انجام شده تأثیر قابل توجهی بر سلول های سرطان سینه دارد. همچنین کورکومین (که ماده اصلی زردچوبه است) و آپیژنین (که فلاونوئید جعفری است) خواص ضد سرطانی مهمی دارند... از آنجایی که در سایر ادویه ها و سبزیجات معطر خاصیت ضد سرطانی دارد، بهتر است از آنها در پخت و پز استفاده شود. #### **سویا** سویا منبع غذایی سالمی است که خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد... این غذای گیاهی سرشار از پروتئین، چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی است... اما کربوهیدرات کمی دارد... همچنین دارای آنتی اکسیدان هایی به نام ایزوفلاون است... مطالعه ای در سال 2017 روی 6235 زن نشان داد که مصرف زیاد ایزوفلاون ها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. سویا حاوی کلسترول بد یا L... ژانویه است... LDL را کاهش می دهد و در نتیجه خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد... کلسترول بالا در افراد چاق عواملی هستند که به سندرم متابولیک مرتبط با التهاب کمک می کنند... التهاب ممکن است نقش منفی در سرطان سینه داشته باشد که می تواند با مصرف سویا کاهش یابد. برخی افراد بر این باورند که مصرف سویا خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد زیرا حاوی ایزوفلاون‌هایی است که مشابه استروژن است... اما یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که استروژن با ایزوفلاون‌ها یکی نیست و این دو رفتار یکسان ندارند، بنابراین سویا خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمی‌دهد. ### **غذاها و نوشیدنی هایی که باید از آنها اجتناب کنیم** در حالی که برخی غذاها ما را از خطر ابتلا به سرطان سینه محافظت می کنند، غذاهای دیگری نیز وجود دارند که خطر ابتلا به آنها را افزایش می دهند... بنابراین بهتر است تا حد امکان مصرف آنها را به حداقل برسانیم... در اینجا برخی از غذاها و نوشیدنی ها آورده شده است: - نوشابه های الکلی: مصرف الکل خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حد زیادی افزایش می دهد. غذاهای سرخ شده: تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از غذاهای سرخ شده به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.. در واقع، مطالعه ای بر روی 620 زن ایرانی نشان داد که مصرف غذاهای سرخ کردنی عامل اصلی سرطان سینه در این زنان است. - فست فودها: مصرف منظم فست فود خطرات زیادی دارد (به عنوان مثال خطر بیماری های قلبی، دیابت، اضافه وزن و سرطان سینه). - قند بالا: رژیم غذایی حاوی قند بالا به میزان زیادی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد زیرا ممکن است باعث ترشح آنزیم های خاصی شود که در رشد و گسترش سلول های سرطانی نقش دارند. - گوشت های فرآوری شده: مصرف گوشت های فرآوری شده (به عنوان مثال سوسیس و کالباس) خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. بررسی 15 مطالعه نشان داد که مصرف گوشت های فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 9 درصد افزایش می دهد. - کربوهیدرات های تصفیه شده: رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. سعی کنید کربوهیدرات های تصفیه شده (مانند نان سفید، کیک و شیرینی) را با غلات کامل و سبزیجات مغذی جایگزین کنید.

مقالات دیگر از دکتر عطاءالله رسولی

راه های موثر برای پیشگیری از سرطان

راه های موثر برای پیشگیری از سرطان

همانطور که می دانید سرطان در اثر رشد غیرطبیعی سلول ها ایجاد می شود... اینکه آیا می توان از سرطان پیشگیری کرد و آیا راه های پیشگیری از سرطان موثر است یا خیر که در این مقاله به آن ها پاسخ خواهیم داد، اگ...

سرطان سینه از چه سنی شروع می شود؟

سرطان سینه از چه سنی شروع می شود؟

امکان ابتلا به سرطان سینه در زنان از زمان تشکیل بافت سینه آغاز می شود... سن سرطان سینه در اروپا بین 50 تا 60 سال است اما سن ابتلا به این بیماری در ایران بین 45 تا 50 سال و میانگین سن بیماری در زنان در...

تشخیص سرطان سینه با آزمایش خون

تشخیص سرطان سینه با آزمایش خون

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه بیش از 600000 زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا می شوند... تشخیص زودهنگام سرطان سینه می تواند منجر به کاهش مرگ و میر شود... اخیراً پزشکان آلمانی گفته اند ک...

زمان مناسب برای پرتودرمانی چه زمانی است؟

زمان مناسب برای پرتودرمانی چه زمانی است؟

پرتودرمانی برای درمان انواع تومورهای جامد قابل استفاده است.. برای درمان لوسمی و لنفوم و برخی تومورهای خوش خیم استفاده می شود. از سرطان هایی که می توان به آنها اشاره کرد به شرح زیر است. - سرطان تومور...

غذاهایی که با سرطان سینه مبارزه می کنند

غذاهایی که با سرطان سینه مبارزه می کنند

سرطان به معنای رشد غیرطبیعی سلول ها و گسترش آنها به قسمت های مختلف بدن است. نقش رژیم غذایی در پیشگیری از سرطان در خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان نهفته است. به عنوان مثال، انجمن سرطان آمریکا خوردن حداق...

مقدار کافی ویتامین D به درمان سرطان سینه کمک می کند

مقدار کافی ویتامین D به درمان سرطان سینه کمک می کند

سونگ یائو، سرپرست تیم تحقیقاتی مرکز جامع سرطان رازول پارک در نیویورک، گفت: "یافته‌های جدید مزایای مستمری را برای بیمارانی نشان می‌دهد که سطوح کافی ویتامین D را فراتر و در طول درمان سرطان سینه حفظ می‌ک...

تشخیص و درمان خستگی بیماران سرطانی

تشخیص و درمان خستگی بیماران سرطانی

خستگی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد انرژی کمتری برای انجام کارهای عادی داشته باشد. خستگی درمان سرطان با خستگی روزمره متفاوت است. این شایع‌ترین عارضه جانبی درمان سرطان است. شایع‌ترین عارضه جانبی درمان سرط...

علت پیشرفت سرطان سینه چیست؟

علت پیشرفت سرطان سینه چیست؟

یک مطالعه جدید از دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA) ارتباطی بین سلول‌های سرطان سینه مهاجم و تراکم پروتئین در سطح سلول پیدا کرده است. این تعامل پروتئین در سلول های حیوانی و انسانی مشاهده شده است این مطا...

روشی جدید برای درمان سرطان با ذرات چربی

روشی جدید برای درمان سرطان با ذرات چربی

یک مطالعه جدید توسط محققان آمریکایی نشان می دهد که شاید یک روش جدید بتواند به تغییر درمان بیماری هایی مانند سرطان کمک کند. درمان های مبتنی بر RNA پیام رسان (mRNA) ممکن است قادر به درمان طیف گسترده ای...

جراحی زیبایی سینه در سرطان سینه

جراحی زیبایی سینه در سرطان سینه

یکی از مباحث اساسی که در مورد سرطان سینه مطرح می شود بازسازی سینه و نحوه انجام آن است. بازسازی سینه بعد از سرطان بسته به وسعت سرطان، تمایل بیمار و تشخیص پزشک به روش های مختلفی انجام می شود. بیمار باید...

پیشگیری از سرطان در کودکان شیرده

پیشگیری از سرطان در کودکان شیرده

به گزارش خبرگزاری مهر، از زمان شیوع ویروس کرونا تا به امروز، سازمان جهانی بهداشت (WHO) با تشویق سازمان‌ها، ارگان‌ها و مسئولان بهداشتی کشورهای مختلف تمام تلاش خود را برای تضمین ایمنی و سلامت مادران در...

از هر 10 زن، یک زن مبتلا به سرطان سینه است

از هر 10 زن، یک زن مبتلا به سرطان سینه است

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا دهقان منشادی درباره سرطان سینه در زنان گفت: سرطان سینه در زنان یکی از شایع ترین سرطان ها در این قشر از جامعه محسوب می شود و پس از سرطان ریه در مردان و زنان، سرطان سینه د...