مقالات پزشکی ضربه /> بدنفهرست مطالب1...">
مصرف شکر قهوه ای در رژیم غذایی؛ مطمئن یا افسانه؟

مصرف شکر قهوه ای در رژیم غذایی؛ مطمئن یا افسانه؟

دکتر مهدی شادنوش
دکتر مهدی شادنوش تهران
کد عضویت: دکترای‌تخصصی شماره نظام: ۸۹۹۲۹
قبلی

شکر قهوه ای و تاثیر آن بر سلامت بدن

"> href="https://shadnoush.com/category/%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d9%be%d8%b2%d8%b4%da%a9%db%8c/">مقالات پزشکی ضربه /> بدن

شکر یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در جهان است که در بسیاری از خوراکی ها و نوشیدنی ها وجود دارد. در کنار شکر سفید، نوع دیگری از این ماده با نامشکر قهوه ای وجود دارد که به دلیل رنگ، عطر و طعم خاص خود توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. بسیاری از افراد تصور می کنند که این ماده گزینه سالم تر از شکر سفید است و حتی برخی از آنها را جایگزینی بی ضرر برای رژیم غذایی می دانند. در واقع، وجود ملاس در ترکیب شکر قهوه ای باعث می شود این محصول علاوه بر شیرینی، مقدار مواد معدنی و ارزش تغذیه ای که داشته باشد. نباید فراموش کرد که هر دو نوع شکر در اصل منبعی از نوشیدنی و قند ساده هستند و مصرف بی رویه آن می تواند پیامدهای منفی برای سلامت بدن به همراه داشته باشد. در این مقاله از بهترین متخصص تغذیه بر رژیم غذایی تاثیر می گذارد. پردازیم.

خواص شکر قهوه ای

شکر قهوه ای نوعی شیرین کننده طبیعی است که از نیشکر یا چغندر قند به دست می آید و به دلیل وجود ملاس، رنگ تیره تر، طعم کاراملی و عطر خاصیت نسبت به شکر سفید دارد. همین ملاس منبعی از برخی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن است. مقداری از این مواد در شکر قهوه ای زیاد نیست، اما نسبت به شکر سفید ارزش غذایی بیشتر است.

یکی از خواص این شکر، انرژی سریع است. ساکارز موجود در آن به سرعت در بدن تجزیه می شود و انرژی کوتاه مدتی برای فعالیت های روزانه ارائه می شود. به همین دلیل در برخی از خوراکی ها و نوشیدنی ها برای رفع یا بهبود طعم استفاده از قرار می گیرد.

دلیل وجود ملاس، طعم خاصی دارد که در پخت انواع کیک، شیرینی و حتی نوشیدنی ها بسیار محبوب است. با این حال، نباید فراموش کرد که شکر قهوه ای همان یک منبع قند ساده است و زیاده روی در مصرف آن می تواند شکر سفید مانند چاقی، افزایش قند خون، نوع ۲ و بیماری های قلبی را به همراه داشته باشد. بنابراین، بهتر است به عنوان یک شیرین کننده طبیعی و خوش طعم در حد اعتدال استفاده شود.

در مجموع می توان گفت شکر قهوه ای به دلیل داشتن ملاس و مواد معدنی، نسبت به شکر سفید انتخابی خوشایندتر است، اما نمی تواند کاملاً سالم تلقی شود. بهترین مصرف آن است که مصرف هر نوع شکر محدود باشد و شیرینی طبیعی بیشتر از طریق میوه ها و منابع غذایی سالم می شود.

طبع شکر قهوه ای چیست؟

در منابع طب سنتی، شکر قهوه ای دارای طبع گرم و تر معرفی شده است. این ویژگی باعث می شود که برای افراد با مزاج سرد یا کسانی که دچار ضعف انرژی و بی حالی هستند، مصرف محدود آن مفید باشد. این شکر می تواند در بهبود جریان خون و افزایش نشاط جسمی نقش داشته باشد. با این حال، باید توجه داشت که دیدگاه طب سنتی بیشتر جنبه تکمیلی دارد و نمی تواند توصیه های علمی و پزشکی شود. بنابراین، استفاده از این شکر باید در حد اعتدال باشد تا از خواص آن بهره مند شود و از مضرات احتمالی جلوگیری شود.

تفاوت شکر سفید و قهوه ای: واقعیت ها و باورهای رایج

بسیاری از افراد می توانند شکر قهوه ای کاملا سالم تر از شکر سفید است و می توانند بدون مصرف شکر باشند. مسلماً این است که هر دو نوع شکر از ساکارز خالص تشکیل شده و از نظر تفاوت چشمگیری ندارند. تنها فرق اصلی آن در وجود ملاس در شکر قهوه ای است که باعث می شود رنگ تیره تر، طعم کاراملی و مقدار اندکی مواد معدنی مثل کلسیم، آهن و پتاسیم داشته باشد. مطمئناً این میزان آن قدر کم است که اثر تغذیه ای قابل توجهی ایجاد نمی کند.

جدول تفاوت شکر قهوه ای و سفید

#ddd; 1px solid #ddd;">فرآوری
سفید ، بدون طعمقهوه ای، کاراملی
تقریباً صفرمقدار اندک (کلسیم ، آهن ، پتاسیم)
کالری (هر 100 گرم)حدود ۳۸۷ کیلوکالریحدود 80 کیلوکالریبیشتر پالایش شدهکاربرد در آشپزیشیرینی ملایم، همه منظورهرژیم غذا ، به جای تکیه بر شکر قهوه ای یا سفید ، از جایگزین های سالم تر استفاده می شود. بهترین انتخاب ها شامل عسل طبیعی، شیره خرما، شیره توت، استویا و میوه های خشک هستند که علاوه بر طعم شیرین، مواد مغذی بیشتر هم دارند. حتی اگر این جایگزین ها نیز باید در حد مصرف مصرف شوند، زیرا زیاده روی در هر نوع شیرین کننده می تواند به اضافه وزن و مشکلات متابولیک منجر شود. در مجموع ، متخصصان متخصص می توانند هدف اصلی کاهش مصرف کلی قندهای ساده و افزایش شیرینی طبیعی از میوه ها باشند.

دکتر مهدی. شادنوش1404-07-10T14:55:07+00:00

دکتر شادنوش / مقالات پزشکی ضربه /> بدن

به اشتراک...

مقالات دیگر از دکتر مهدی شادنوش